Bands & Projecten

Gare du Nord

Dorona Alberti (voc) Aron Raams (git) Floris vd Vlugt (sax) Ferry Lagendijk (keys) Guus Bakker (bass) Marc Schenk (drs)

De zes-koppige Nederlandse live band Gare du Nord staat al acht jaar garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord live uitgegroeid tot een spetterende energy-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.
De band verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex ‘n’ Jazz en Love For Lunch. Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse Blue Note Records label en scoorde internationaal met hits als Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo’s Blues en You’re My Medicine, opgenomen met soullegende Marvin Gaye.
In oktober 2015 verscheen het nu al succesvolle tiende album getiteld “Stronger”. De plaat bereikte een top 10 notering in de albumlijst en in mei 2016 werd het album door de vakjury genomineerd voor een Edison in de categorie Publieksprijs.

www.garedunord.eu

EW’s Private Time Machine (PTM)

Eric vd Westen (bass) Guido Nijs (sax) Koen Smits (trp) Efe Erdem (trb) Aron Raams (git) Jeroen van Vliet (keys) Martin Fondse (keys) Marc Schenk (drs) Jimmy Rage (spoken word)

Eric van der Westen zette deze band op na enkele enkele jaren louter als sideman in het buitenland gewerkt te hebben. De band Private Time Machine is het vervolg op de projecten “The World Over” en “The Devine Cockeyed Glimpse” waarbij meer dan ooit Groove en Riff georiënteerde songs ontstaan zijn vanuit de “roots” van de leider. Private Time Machine is een contemporaine tijdreis met de ruige heavy rock van Led Zeppelin en Deep Purple, de energieke jazz van Mingus, Miles en Coltrane, de extreem dansbare groovende funk van Sly Stone & Urban Dance Squad en de dromerigheid van Pink Floyd en Yes als uitvalsbasis.

ericvanderwesten.com

Shorter Please! Celebrating the Music Of Wayne Shorter

Simon Rigter (sax) Karel Boehlee (pno) Frans van Geest (upr bass) Marc Schenk (drs)

Een eerbetoon door de top van de Nederlandse jazz scene aan een fenomenaal saxofonist en componist die furore heeft gemaakt met o.a. “The Jazz Messengers” van Art Blakey, het “Miles Davis Quintet” en jazz-fusion groep “Weather Report”. In veel van Shorter’s composities zijn een vermenging van stijl, kleur en ruimtelijkheid te herkennen. Een sfeer die ruimte laat tot improvisaties en optimale manifestatie van de muzikanten.
Vele Grammy onderscheidingen waren zijn deel en hij ontving zelfs het Eredoctoraat van het Berklee College of Music.

Dennis Kroon Band

Aron Raams (git) Ferry Lagendijk (keys) Sven Happel (bass) Marc Schenk (drs)

Dennis Kroon zingt vanuit zijn ervaring als doorgewinterd militair en was de ontdekking van The Voice 2014. Na 20 jaar werken bij defensie, zet Dennis nu alles in voor zijn muziekcarrière. Zijn eerste single werd gebruikt voor de campagne van de Nederlandse Veteranendag en zijn eerste EP is in de maak. Dennis zingt eigen liedjes, maar vertolkt ook op eigen wijze muziek van zijn idolen John Mayer, Jarle Bernhoft en Gregory Porter

dennis-kroon.nl

Great Eyeballs

Berthil Busstra (rhodes/synths) Tim Langedijk (git) Udo Pannkeet (bass) Marc Schenk (drs)

Elektric Disco Jazz! Het album van The Great Eyeballs kwam alweer meer dan drie jaar geleden uit, maar heeft aan kwaliteit niets ingeboet. De band allerminst. The Great Eyeballs staan garant voor betoverende in elkaar overvloeiende soundscapes, Afrikaanse grooves en uiteraard de nodige disco invloeden. Deze unieke sound klinkt warm en soulvol. Dankzij fantastische improvisaties van de verschillende topmuzikanten spat de energie er vanaf tijdens een show van The Great Eyeballs.

greateyeballs.com

Marc Schenk | Ibernice MacBean CD Recording

Ibernice MacBean

Ibernice MacBean (voc) Johan Clement (pno) Bart de Nolf (upr bass) Marc Schenk (drs)

Zangeres Ibernice MacBean is Nederlandse en studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Zij geniet vooral bekendheid in België, waar ze als zangeres samenwerkte met grote namen als Zap Mama, Mark King, Jack Van Poll en Paul Michiels. Ibernice is in België tevens ook gekend als vocal coach van The Voice van Vlaanderen.
Haar album “Little Black Curls” werd opgenomen met als thema In a Movie State of Mind; de beste jazzy songs ooit geschreven of gebruikt in films.
Deze verzameling van klassiekers zijn afkomstig uit een aantal van haar favoriete films en bevat tevens adembenemende interpretaties van ‘Moon River’ uit Breakfast At Tiffany’s, ‘Harlem Blues’ uit Mo Better Blues en ‘Makin Whoopee’ uit ‘The Fabulous Baker Boys’. Het album bevat ook enkele geweldige duets met de befaamd Belgisch zanger Paul Michiels (Makin’ Whoopee) en Brahim (Don’t give up).

www.ibernicemacbean.nl