Bio

Marc zet zijn eerste schreden in de wereld van drummen op zijn 7e onder de bezielende leiding van de Oosterhoutse slagwerkdocent Toon Oomen. Bij Oomen volgt hij tot ver in zijn tienerjaren lessen en wordt een eerste stevige muzikale en creatieve fundatie gelegd die bepalend zal zijn voor zijn verdere ontwikkeling.

Van hieruit begint Marc in 1994 een studie aan de veelgeprezen jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar hij lessen volgt bij Hans van Oosterhout, Fred Krens en Peter Ypma.
Tijdens zijn opleiding heeft hij al het voorrecht te spelen met gerenommeerde jazznamen als Enrico Pieranunzi, Paul Bollenback, Jukka Perko, Hein van de Geyn, Rob van Bavel trio, Nathalie Loriers trio e.v.a.
In 1999 wordt Marc genomineerd voor de Erasmus Jazz Prijs en een jaar later, in 2000, volgt de afronding van zijn ‘Master’ studie.
De jaren na zijn afstuderen blijft Marc intensief werkzaam als freelance drummer en is daarnaast als docent verbonden aan diverse muziekscholen en een regelmatige gastdocent op Codarts.

In 2009 start hij samen met Berthil Busstra, Tim Langedijk en Udo Pannekeet de powerjazz formatie Great Eyeballs. Er worden 2 veelgeprezen albums opgenomen en de band staat al snel bekend om de interactie en de energieke live optredens.

In 2011 gaat Marc spelen in de Buzz Brothers Band met Marnix en Berthil Busstra en Frans van Geest. Met deze band speelt hij tm 2013 op diverse jazzfestivals en toert hij door India, China, de Filipijnen en Polen.

In 2013 wordt Marc gevraagd om bij de bekende urban jazz formatie Gare du Nord te komen spelen. De groep, in 2001 opgericht door producers-duo Ferdy Lancee and Barend Fransen, heeft vele platina albums op haar naam staan waarvan 8 voor het prestigieuze Blue Note label. In 2014 wordt het meest recente album “Sronger” uitgebracht. Met Dorona Alberti als vocale frontvrouw en Aron Raams als gitarist en bandleider tourt deze band al jaren op rij succesvol langs theaters en clubs door Nederland.

Hiernaast is Marc op dit moment ook werkzaam met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Anton Goudsmit, Joris Roelofs, Eef Albers, Joseph Bowie w JazzArt Orchestra en bands en projecten als Eric vd Westen’s Private Time Machine (met oa Martin Fondse en Jeroen van Vliet), Dennis Kroon Band, Shorter Please! (met Simon Rigter, Karel Boehlee, Frans van Geest), Full Montis (Organ trio met Frank Montis, Aron Raams) en Johan Clement trio feat. Ibernice Macbean.

‘Drummer Marc Schenk seems to literally drag the audience into the music, sporting the valuable combination of an infectious type of energy, a truly positive vibe, and loads of musical depth.’

‘Marc is the ideal drummer: he has groove, plays dynamically and has an ear for music. He creates a perfect ambiance that always enhances our performances.’

 

Download bio in pdf

Share:
2020 copyright © marcschenk