Jazz @ Fellini Alkmaar

Beste muziekliefhebbers. De aankomende maanden staat er muzikaals iets moois te gebeuren in de stad Alkmaar. Restaurant Fellini heeft een drietal jazzconcerten in petto waar ik deel van uit ga maken. Ik ben daar superblij mee en niet in de laatste plaats omdat ik vind dat de stad een plek verdient waar weer eens hele goede live muziek te horen is. Zondagmiddag 15 oktober trapten we succesvol af met niemand minder dan vocaliste Marjorie Barnes, begeleid door Jeroen Vierdag op bas, Jasper Lekkerkerk op de piano en ikzelf op de drums. Zegt het voort, zegt het voort….als muziekliefhebber, jazzliefhebber of promoter van goede live muziek. Ik hoop heel veel van jullie daar te zien! De volgende editie is op 12 november met als gast vocaliste Ibernice MacBean, Edgar van Asselt (pno) Sven Happel (contrabas) en ik. 15:30-17:30 Gratis toegang! 

Jazz aan Zee

Van 15 tm 19 november ben ik te vinden op Ameland tijdens een te gek initiatief opgezet door Joost Reedijk genaamd Jazz aan Zee.  Ik ga samen met collega muzikanten en docenten Simon Rigter, Henk Meutgeert en Frans van Geest, 5 dagen lang amateur en semi professionele Jazz muzikanten intensief coachen en naar een hoger plan trekken…en dat alles op het mooie eiland Ameland! Verdere uitgebreide info is te vinden op http://jazzaanzee.com Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan snel contact op want de plekken zijn beperkt! Het wordt te gek iig!

Najaar 2016

In november gaan we de geplande plaat met Eric vd Westen’s Private Time Machine opnemen. Gave grote band met high energy stukken. Met blazers en 2 drummers! We spelen dit najaar ook nog wat concertjes als voorbereiding naar de opnamen toe.

In diezelfde maand staan ook opnamen gepland met Johan Clement en bassist Koos Wiltenburg. Met dit trio gaan we een 10 tal standards gearrangeerd door de hand van Johan opnemen.

De laatste paar maanden van dit jaar spelen we ook wat gigs met Dennis Kroon, liveshow kandidaat uit the Voice van 2014. Supergoed bandje met Aron Raams, Ferry Lagendijk en Sven Happel. 7 januari 2017 staan we in Nieuwegein in het theater waar Dennis een aantal Voice kandidaten uit zijn seizoen ontvangt.

Gare du Nord 15th Anniversary Clubtour ’16

In November en December speelt Gare du Nord hun 15th Anniversary Clubshow in een 12 tal clubs in Nederland. Zo zijn we onder andere te zien in de North Sea Jazz Club, Paard van Troje, Lantaarn Venster, Luxor Live en de Mezz. Voor een volledige lijst check de agenda of surf naar http://www.garedunord.eu/gigs.

Ludwig en Evans

Ik ben sinds een paar maanden endorser van Ludwig drums en Evans drumheads :-). Importeur Fentex Percussion en Hoshino Benelux hebben me voorzien van een prachtig set trommels en fantastische vellen. Ik speel nu op een Ludwig Club Date SE Blue Strata in de maten 20”,12” TT,14” FT en 14”X5 Black Magic Snaredrum. Op de toms zitten Evans G1 Coated vellen, op de Bass Drum een G-Mad Clear en op de snare een Genera HD. Al met al een waanzinnig klinkende set met waanzinnige vellen dus! :-))