Gare du Nord

De zes-koppige Nederlandse live band Gare du Nord staat al acht jaar garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord live uitgegroeid tot een spetterende energy-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.
De band verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex ‘n’ Jazz en Love For Lunch. Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse Blue Note Records label en scoorde internationaal met hits als Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo’s Blues en You’re My Medicine, opgenomen met soullegende Marvin Gaye.
In oktober 2015 verscheen het nu al succesvolle tiende album getiteld “Stronger”. De plaat bereikte een top 10 notering in de albumlijst en in mei 2016 werd het album door de vakjury genomineerd voor een Edison in de categorie Publieksprijs.

Dorona Alberti (voc) Aron Raams (git) Floris vd Vlugt (sax) Ferry Lagendijk (keys) Guus Bakker (bass) Marc Schenk (drs)

Concert Data

No events for now, please check again later.
2023 copyright © marcschenk