Shorter Please?!

Celebrating the Music of Wayne Shorter

Wayne Shorter wordt door de Jazz formatie Shorter Please!?  in de spotlight gezet. De saxofonist die in de jaren ‘60 en ‘70 wereldfaam maakte in de formaties van Art Blakey, Miles Davis, Weather Report en zijn eigen groepen.
Niet alleen door Shorter’s manier van spelen,  maar ook door de vele composities die hij maakte werd hij bekend bij een groot publiek
Composities die melodisch en harmonisch sterk afwijken van het American Song book repertoire en die een nieuwe stroming inluidden.
Speak no Evil, Lester Left Town. ESP,  infant Eyes, Yes or No en vele anderen composities zijn van Shorter’s hand;  allemaal totaal verschillend maar toch duidelijk te herkennen door Shorters’ signature.
Hippe en spannende composities die eigenlijk alleen goed klinken als ze overtuigend op een avontuurlijke en groovy manier worden gespeeld. Shorter Please is zo samen gesteld dat aan deze belangrijkste voorwaarden wordt voldaan.
Als frontman is gekozen voor saxofonist Simon Rigter. Rigter is geen Shorter imitator, maar juist door zijn eigen speelwijze, gekenmerkt door  harmonische kennis, volle sound en prachtige timing, is hij in staat de songs telkens weer op een andere manier te benaderen.  Zijn soli zijn avontuurlijk en de benadering van de melodieën ijzersterk.
Karel Boehlee, die tot de beste jazzpianisten van Europa wordt beschouwd, is continu bezig de ritmesectie avontuurlijk te maken. Met zijn manier van spelen wordt de muziek spannend en neemt hij je mee op reis. Zijn solo is een verhaal vol wendingen; groovy en melodieus.
Marc Schenk en Frans van Geest fungeren als ritme tandem. Deze Drummer en bassist vormen een swingende basis en ook zij zijn in staat om een eigen, frisse benadering aan Shorter’s composities te geven.

Simon Rigter (sax) Karel Boehlee (pno) Frans van Geest (upr bass) Marc Schenk (drs)

Concert Data

No events for now, please check again later.
2023 copyright © marcschenk