Lessen

Persoonlijke begeleiding - Doelgerichte ontwikkeling - Creatieve benadering- Online Multicam Lessen mogelijk

 

 

Hi

Welkom bij de meest complete plek voor drumles. Hier ben je aan het juiste adres om ècht goed en creatief te leren spelen, je voor te bereiden op een toelating aan het conservatorium, als student aan de vakopleiding gecoacht te worden of als gevorderde speler voorzien te worden van nieuwe input en verfijning.

Ik wil met mijn lessen meer bieden dan het platform wat zovelen muziekscholen en drumscholen hanteren. Jij bepaalt o.a. wat je wilt leren of wilt verbeteren en dat wordt het uitgangspunt. Op een positieve en persoonlijke manier.
Iedereen van elk speelniveau is welkom mits je een enorme inzet en motivatie hebt.
Beginnen je handen al te jeuken….aarzel dan niet en neem contact met me op. Ik sta je graag te woord.

Bezeten van drummen?

Als drummer ben je niet alleen de motor, maar ook smaakmaker, initiatiefnemer, rustgevende factor en de ondersteuning van een solist. Drummen is dus niet zomaar iets. Het vereist discipline, talent, creativiteit en bevlogenheid.
Is drummen je passie en wil je ècht goed leren spelen? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Jong of oud, iedereen is welkom.

 Gevorderde speler?

Speel je al een tijd en zit je vast in een bepaalde stijl, techniek, studiepatroon, gewoonte of gewoon muzikaal, dan kan ik de frisse wind of nieuwe insteek zijn die je weer op het juiste spoor ‘omhoog’ zet.

Online lesmateriaal

Als leerling krijg je toegang tot een online database vol met oefeningen en transcripties

Plannen voor toelating?

Ambitie om de vakopleiding in te gaan maar onzeker of je goed bent voorbereid? Ik kan je intensief begeleiden in het traject naar je auditie toe. Door contact met diverse conservatoria ben ik op de hoogte van hun toelatingseisen.

Toelating gedaan en afgewezen?

Na een afwijzing voor de vakopleiding ga je waarschijnlijk opnieuw een jaar van voorbereiding in voor een nieuwe auditie. Dan is goede begeleiding zeer gewenst. In dat stadium kun je op maar weinig plekken terecht kunt. De oude ‘lessituatie’ volstaat vaak niet meer en het conservatorium houdt de deur vooralsnog dicht.
Ik kan je in die belangrijke periode bijstaan en je intensief voorbereiden op een nieuwe toelating.

Conservatoriumstudent?

Tijdens je studie zul je naast de beheersing van je instrument tegen talloze dingen aanlopen zoals ontwikkeling en uitdiepen van een eigen stijl, goed en effectief leren studeren, een netwerk opbouwen, omgaan met competitiedrang etc. Input van een andere docent kan vaak verhelderend werken. Ik probeer buiten al het drummen om ook een focus te leggen op je persoonlijke en muzikale ontwikkeling.

Lessen via FaceTime, Zoom, Skype

Mogelijkheid tot live online lessen via diverse media platforms


Over mijn Leservaring

Ik ben opgegroeid in dé drumstad van Nederland; Oosterhout. 2e fase afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 2000. Naast uitvoerend musicus ben ik ook inmiddels meer dan 20 jaar docent. In die jaren hebben zo’n beetje alle vormen van muziekonderwijs mijn pad gekruist; groepslessen aan jongeren en volwassenen op muziekscholen, schoolconcerten voor middelbare scholieren, bandcoaching, ensembles en diverse workshops.

De afgelopen jaren ben ik me dankzij gastdocentschap op diverse conservatoria meer gaan richten op drumlessen die hoofdzakelijk gericht zijn op individuele coaching, praktijk en de ontwikkeling van een eigen stijl. Op dit moment coach ik voornamelijk studenten van conservatorium InHolland Haarlem en Codarts R’dam.


Ervaringen

Marc heeft altijd in de les een  positieve uitstraling. De stof is niet alleen uitdagend, maar wordt ook toegankelijk gepresenteerd. Hij is niet alleen nieuwsgierig naar het drummen zelf, maar ook naar jou muzikale ontwikkeling als leerling.

Lars van der Weiden (conservatoriumstudent)

Marc zijn lessen zaten altijd vol met enthousiasme. Dat enthousiasme wakkerde bij mij het vuurtje aan om mij vol op de muziek te storten. Dit kwam mijn techniek, groove, muziekbeleving, maar vooral mijn plezier in muziek ten goede.’

Harm van Bennekom (afgestudeerd docent muziek)

Iedere serieuze drummer worstelt wel eens met het feit dat hij vastloopt op een bepaald vlak, of dit nou techniek, coördinatie, groove of muzikale inspiratie is. In al deze gevallen zou ik Marc oprecht kunnen aanbevelen als drumdocent. De benadering in zijn lessen is positief maar toch opbouwend kritisch, deze combinatie is zeldzaam.

Louis Carlebur (afgestudeerd drummer)

Marc’s lessen zijn zo inspiratievol dat je steeds weer terugkomt om meer te leren. Zijn lessen zijn vernieuwend, creatief en je kan er tijden mee vooruit. Daarnaast weet hij voor ieder probleem waar je tegenaan loopt wel een oplossing. Zeker een aanrader om eens langs te gaan, want het is helemaal te gek

Chris van der Vlies (afgestudeerd drummer)


Info

Locatie

McBlue Muziekcentrum, Edisonweg 7F, 1821 BN Alkmaar
Les aan huis of op locatie in overleg mogelijk

Tijden waarop ik les geef

Ma tm Wo: 12:00-17:00  19:00-21:00

Overige Info

  • Lessen worden uitsluitend privé gegeven. Groepslessen bij hoge uitzondering en in overleg mogelijk
  • Alle lessen zijn op maat en qua duur en frequentie in overleg en volledig naar wens te bepalen
  • Mogelijkheden zijn 30, 45 of 60 minuten per week/2 weken of 1 uur p/maand
  • Prijzen zijn gebaseerd op een vast tarief van 25 € p/half uur voor leerlingen jonger dan 21 jaar
  • Boven 21 jaar is het tarief 30 € p/half uur. Prijzen zijn in dat geval incl. BTW
  • Conservatoriumstudenten krijgen 25% korting

Neem contact op

Voor alle vragen, verzoekenen, opmerkingen en aanmeldingen mail naar les@marcschenk.nl en ontvang overdag gegarandeerd binnen 2 uur een antwoord.

Ik hoor graag van je.

Marc Schenk

2023 copyright © marcschenk